Vleeshoeve Sint-Pieterke
Home Historiek De boerderij Varkensvlees Rundvlees Ecologie Contact
057/33 40 24 0493/08 89 78 Bestellen Info Vleeshoeve Sint-Pieterke | Sint-Pietersstraat 2 | 8970 | Poperinge (Reningelst) | info@sintpieterke.be

Vers vlees online bestellen en kopen !

Vers vlees rechtstreeks bij de producent

Vers, gezond en mals varkensvlees

Barbeque, gourmet, fondue voor alle feestjes

Varkenshoeve - gesloten bedrijf

Erkend verkooppunt hoeveproducten

Véél aandacht voor samenstelling voeding

iedere 2de en 4de vrijdag    van 14 u tot 18u30 zaterdag van 10 u tot 12 u 14 u tot 17u30 Vers vlees & charcuterie Openingsuren Andere zaterdagen van 10u tot 12 u (Charcuterie en diepvriesvlees) Volg ons BTW: BE 0675 104 756

Ons bedrijf bestond oorspronkelijk uit akkerbouw en zeugen met biggen. In 1992 werd besloten om het varkensbedrijf gesloten te maken. Er kwam een mestvarkensstal  bij om de varkens zelf te kunnen opkweken tot ze slachtrijp zijn.

Op onze akkers telen we naast tarwe, maïs en gerst ook nog aardappelen en suikerbieten.

Om sanitaire reden (ziekte insleep) worden enkel moederzeugen ingekocht en met een eigen kweekprogramma zorgen we dat onze zeugenstapel op tijd vernieuwd wordt.

Onze drachtige zeugen hebben voldoende ruimte om in groep te vertoeven en de jonge zeugjes kunnen het ganse jaar buiten lopen.

Onze varkens zijn het resultaat van kweek van onze eigen zeugen. Vanaf de geboorte tot ze slachtrijp zijn blijven onze dieren op het bedrijf. Ze worden rustig gekweekt met een uitgebalanceerd en nauwkeurig geselecteerd voeder met tarwe, gerst en korrelmaïs van onze eigen boerderij. Dit maakt ons varkensvlees extra mals en U weet perfect waar uw vlees vandaan komt!

De tarwe en de gerst wordt na de oogst op de boerderij gestockeerd in graansilo’s. De granen worden zelf gemalen volgens behoefte.

De korrelmaïs wordt als CCM (Corn Cob Mix) in vochtige gemalen toestand in een sleufsilo bewaard en word uitgekuild volgens behoefte.

Bij voeder hoort ook water. En water is duur!! Zo werd in 2008 een overdekte voorraad put van 350 000 liter gemetseld om ons regenwater en ondiep drainage water op te vangen en te stockeren. Dit water dient als drinkwater voor de varkens.

Ook elektriciteit is duur, zodoende werd in 2011 geïnvesteerd in zonnepanelen om een deel van onze elektriciteit op te wekken.De boerderij